Menu
Significant-22_Desktop_2000x655
Cases

Coaching BI team & datawarehousing in Almere

Binnen het sociaal domein van de gemeente Almere deden verschillende versies van de waarheid de ronde. Hierdoor ontstond de dringende behoefte aan grip op de gegevens.

De beleidsmedewerkers, contractmanagers en management binnen het sociaal domein van de gemeente Almere wilden meer inzicht in en analyse op hun gegevens. De aanleiding? Op verschillende plekken binnen de organisatie zwierven excelsheets rond. Medewerkers voerden hun eigen analyses uit en dat leidde met elkaar tot verschillende ‘waarheden’.

De gemeente Almere vroeg Significant Insights te helpen bij het opzetten van een Business Intelligence (BI) team. Wij ondersteunden de gemeente bij het bepalen van de rol en scope van dit BI-team en haalden de informatiebehoefte van de beleidsmedewerkers op. Ook leverden wij analysecapaciteit en bouwden dashboards.

In de volgende fase zetten we samen met betrokkenen een datawarehouse op waarin de verschillende bronnen en excel sheets bij elkaar kwamen.

De gemeente heeft vervolgens analisten in dienst genomen. Die analisten hebben we zorgvuldig ingewerkt en gecoacht. Ook hebben we onze rapportages en dashboards aan hen overgedragen.

Zo kan Almere naar de toekomst toe weer goed onderbouwde afwegingen maken binnen het sociaal domein.