Menu
Rafael-1_Desktop_2000x655
Publieke Marktmonitor

Publieke Marktmonitor

Onze Publieke Marktmonitor biedt realtime inzicht in de publieke inkoopmarkt en ondersteunt jouw volledige tendermanagement. Met de Publieke Marktmonitor heb jij in één overzicht beeld van relevante, publieke tenders en speel jij proactief in op ontwikkelingen binnen jouw markt.

De publieke inkoopmarkt is enorm: de overheid koopt jaarlijks voor ruim zeventig miljard euro in. Jaarlijks worden meer dan tienduizend openbare aanbestedingen uitgevoerd en dat aantal neemt elk jaar weer toe.

Het is voor veel organisaties een uitdaging om uit al die aanbestedingen enkel de voor hen relevante aanbestedingen uit te filteren en om te voorkomen dat geen tender gemist wordt. Ook blijkt het lastig om goed vroegtijdig in te kunnen spelen op de behoeftes vanuit de markt. Wanneer een aanbesteding eenmaal gepubliceerd is, heb jij namelijk nog maar zeer beperkt invloed op de vraag en het proces.

Onze Publieke Marktmonitor biedt als oplossing daarop ‘fact-based tendermanagement’. Daarmee heb jij in één overzicht een goed beeld van relevante tenders en speelt u proactief in op ontwikkelingen binnen jouw markt. De Publieke Marktmonitor biedt daarmee de volgende voordelen:

 • Je hoeft niet zelf meer te zoeken op diverse platformen naar relevante tenders. Deze heb jij realtime en in één tool in beeld.
 • Je mist nooit meer een tender.
 • Je hebt overzicht van de totale omvang van jouw markt en groeipotentieel daarbinnen.
 • Je kunt vroegtijdig inspelen op de inkoopbehoefte en hoeft niet meer koud in te schrijven. Je hebt tenders namelijk in beeld nog voordat deze worden gepubliceerd.
 • Je vergroot de impact van uw marketingactiviteiten. Je hebt namelijk overzicht van alle relevante ontwikkelingen in de markt.
 • Je verzamelt al jouw bid management inzichten op een plek.
Hoe werkt dat?

De Publieke Marktmonitor ontsluit voor jou alle relevante tenderinformatie van openbare tenderplatforms. Daarnaast maakt het beleid van gemeenten inzichtelijk door openbare raadsverslagen van gemeenteraden te ontsluiten.

De Publieke Marktmonitor biedt concreet de volgende functionaliteiten:

 • Slimme zoekmachine: Jij geeft de Publieke Marktmonitor zoekacties mee op basis van jouw marktfocus. De Publieke Marktmonitor neemt het zoekwerk naar tenders van jou over;
 • E-mailnotificaties: Jij ontvangt e-mailnotificaties bij elke nieuwe gepubliceerde tender en potentiële inkoopbehoefte;
 • Interactieve dashboards: Jij hebt via interactieve dashboards onder meer inzicht in relevante ontwikkelingen in de markt, concurrenten, (lopende) aanbestedingen en thema’s die spelen bij aanbestedende diensten;
 • Bidmanagement: Jij houdt de status en voortgang van jouw bidmanagement rondom iedere tender gemakkelijk in de gaten via de bidmanagement samenwerkingsruimte;
 • Forecast: Onze algoritmes bieden jou voorspellingen voor aflopende contracten en nieuwe toekomstige tenders;
 • Uitbreidbaarheid met (interne) systemen: De Publieke Marktmonitor is met de meest gangbare (CRM)systemen te koppelen, zoals Salesforce en Microsoft Dynamics. Daarnaast breiden wij onze analyses continu uit door nieuwe openbare databases te koppelen met onder meer websites van overheden, concurrenten, nieuwswebsites en social media.

Meer informatie over de Publieke Marktmonitor vindt u op www.publiekemarktmonitor.nl.