Menu
Bart-1_Desktop_2000x655
Nieuws

In de schijnwerpers: Bart Geurts

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. Onze collega Roel van Weert beet onlangs het spits af. Nu is het de beurt aan Bart Geurts. Bart is senior consultant data analytics bij Significant Insights.

Wie ben je?

Mijn naam is Bart Geurts, 27 jaar oud en senior consultant bij Significant Insights. Ik ben nu bijna vijf jaar in dienst van ons mooie bedrijf. Ik woon in het hart van het centrum van Den Bosch, samen met mijn vriendin Carlijn. Ik sport graag, waarbij ik vooral veel tennis en af en toe hardloop.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Ik ondersteun opdrachtgevers bij het vertalen van hun informatiebehoefte naar concrete (data)oplossingen. Dit kunnen dashboards zijn en geavanceerde analyses, maar ook digitale producten waarbij de hoeveelheid data gering is. Momenteel focus ik mij onder andere op de verkoop en doorontwikkeling van onze Publieke Marktmonitor: een tool waarmee private (maar ook publieke) partijen de publieke inkoopmarkt kunnen monitoren, analyseren en vroegtijdig kunnen inspelen op toekomstige aanbestedingen.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Je ziet dat meer en meer organisaties effectiever gebruik leren maken van de data waarover zij beschikking hebben. De focus ligt hierbij, logischerwijs, vaak nog op gestructureerde bronnen. Ik zie een groot potentieel in het ontsluiten en analyseren van ongestructureerde bronnen, zoals tekstverslagen, input uit vrije tekstvelden en nieuwswebsites. Technieken als webscraping en text mining zijn bij uitstek geschikt om dit soort bronnen toegankelijk én analyseerbaar te maken. Wij zetten hier als Insights dan ook vol op in.

Welke collega mag volgende maand in de schijnwerpers?

Tom Boersma. Tom studeert bij ons af rondom het thema text mining en het lijkt mij leuk om hem in de schijnwerpers te zien staan.

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Bart Geurts