Menu
Significant-7_Mobile_1024x768
Nieuws

In de schijnwerpers: Koen Verstappen

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. De afgelopen periode is het team gegroeid en één van onze nieuwe aanwinsten is Koen Verstappen. Wij zijn erg blij dat Koen in januari ons team is komen versterken. Maak kennis met Koen!

Wie ben je?

Mijn naam is Koen Verstappen, ik ben 33 jaar oud en kom uit ’s-Hertogenbosch. Na een studie medische microbiologie ben ik gepromoveerd bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Daar heb ik onderzoek gedaan naar bacteriën die bij mensen en dieren voorkomen en resistent zijn geraakt tegen antibiotica. Ik heb altijd al veel interesse gehad voor IT en data-analyse, en tijdens mijn onderzoek ben ik steeds vaker algoritmen gaan gebruiken om de grote hoeveelheden data te analyseren. Na mijn promotie wist ik dat ik de switch naar data management wilde maken en ben ik in het bedrijfsleven gaan werken, waar ik ben doorgegroeid tot IT-Architect.

In mijn vrije tijd ga ik graag op reis naar niet-al-te-warme landen om in de bergen te wandelen of om te skiën. Thuis speel ik graag een bordspelletje met vrienden, ga ik naar de sportschool of probeer ik wat te schilderen.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Momenteel werk ik aan de door-ontwikkeling van in-facts.nl: een datagedreven platform voor inkopers en inkoopmanagers. Hiervan is al een versie beschikbaar, maar we zijn nieuwe databronnen aan het toevoegen en nieuwe algoritmen aan het ontwikkelen om inkopers en inkoopmanagers van nog meer interessante inzichten te voorzien. Tevens help ik door mee te denken over de technische architectuur van dit platform.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Er wordt steeds meer data verzameld in de wereld, waardoor het steeds uitdagender wordt om deze data op een juiste manier te ontsluiten, ordenen en er betekenisvolle inzichten uit te genereren. Het werkveld van “Data Management” wordt dus steeds belangrijker en voor IT-professionals zoals bij Significant Insights steeds interessanter. Datzelfde geldt voor de wereld van de data science: nieuwe algoritmen en technieken stellen ons steeds weer in staat de groeiende hoeveelheden data op andere manieren te analyseren en nieuwe, meer waardevolle, inzichten te genereren.

Hoe zorg jij ervoor dat je je blijft verbinden met je collega’s?

Ik ben in januari 2022 gestart bij Significant Insights en moet veel collega’s dus nog leren kennen. Als de planning het toelaat probeer ik wat vaker naar kantoor te gaan om collega’s te spreken en ik schuif dan graag aan tijdens de gezamenlijke lunch.

Welke collega mag de volgende keer in de schijnwerpers?

De volgende keer mag Victor Hoornweg in de schijnwerpers. Victor en ik zijn in januari tegelijkertijd gestart bij Significant Insights.

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Koen Verstappen