Menu
Significant Green22 nr155
Nieuws

In de schijnwerpers: Lars Wesseling

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. De afgelopen periode is het team gegroeid en één van onze nieuwe aanwinsten is Lars Wesseling. Wij zijn erg blij dat Lars per november ons team is komen versterken. Maak kennis met Lars!

Wie ben je?

Ik ben Lars Wesseling, 26 jaar oud en ik kom uit het mooie Norg (Drenthe). In 2019 heb ik mijn bachelor Business IT & Management behaald. Daarna heb ik twee jaar gewerkt als Business Intelligence Specialist bij een IT Detacheerder en nu ben ik als data engineer aan de slag gegaan bij Significant Insights.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Dan ga ik mountainbiken of wandelen met mijn vriendin en onze hond. Ook hou ik me bezig met natuurfotografie. Als het weer slecht is, steek ik mijn energie in het leren van nieuwe technieken en het behalen van kenniscertificaten.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Momenteel ben ik betrokken bij een project binnen Significant Insights waarbij wij automatisch bruikbare gegevens uit publieke documenten halen. Deze gegevens gebruiken wij zowel voor interne als externe producten. Ik vind het heel leuk werk, vooral omdat ik veel moet puzzelen en samenwerken met collega’s om tot een goed eindproduct te komen.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Voor de toekomst zie ik ons nog meer publieke data binnenhalen, en die data combineren om mooie producten te maken voor onze klanten. Ook daarvoor gaan we veel puzzelen, dat wordt een leuke uitdaging!

Hoe zorg jij ervoor dat je je blijft verbinden met je collega’s?

In coronatijd is dit natuurlijk lastig. Maar als je een college niet vaak ziet, informeer dan eens hoe het gaat via een kanaal als Teams. Dat helpt om verbinding te maken met de ander. En zodra het is toegestaan, dan helpt het natuurlijk om ook naar het kantoor te gaan en daar je collega’s te zien.

Welke collega mag de volgende keer in de schijnwerpers?

Onze nieuwe collega Koen. Koen is deze week begonnen bij Significant Insights en ik ben heel benieuwd wie hij is en wat hij meeneemt naar Significant Insights.