Menu
Significantgreen027 2000x655mm
Nieuws

In de schijnwerpers: Loes Rocour

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. Onze collega Raphaël Wilson geeft de beurt door aan onze nieuwste collega Loes Rocour. Loes maakt sinds half november 2020 deel uit van het team. Zijn jullie ook nieuwsgierig waarom Loes voor ons gekozen heeft, wat zij bij ons gaat doen en wat haar visie is?

Wie ben je?

Mijn naam is Loes Rocour, 24 jaar en ik kom oorspronkelijk uit ’s-Hertogenbosch. De afgelopen zes jaar heb ik gewoond en gestudeerd in Nijmegen. Een stad waar ik in korte tijd verliefd op ben geworden. De gezelligheid, de mensen en de natuur eromheen zijn typerend voor deze stad. Ik heb de bachelor Bedrijfskunde gedaan aan de Radboud Universiteit. Na deze studie ben ik voor een half jaar op reis geweest in Zuid-Amerika. Ik heb het geluk gehad om verschillende landen en culturen te leren kennen. Na deze fantastische reis heb ik de master Data Science & Society aan de Tilburg University afgerond en is mijn affiniteit voor data verder gegroeid. Ik vind het leuk om de data kant te combineren met de mensen kant binnen een organisatie. Het zijn twee aspecten die vaak samenkomen. Na mijn studie was ik op zoek naar een organisatie waarbij ik mij kan doorontwikkelen op deze twee vakgebieden. Significant Insights biedt mij deze mogelijkheid en is voor mij de uitgelezen kans om door te groeien.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Sinds november ben ik gestart bij Significant en ben ik werkzaam binnen twee teams, namelijk het Significant Insights-team dat zich focust op datagerelateerde vraagstukken en het team procesmanagement binnen Significant Public dat zich bezighoudt met procesvraagstukken binnen de publieke sector. Ik haal veel energie uit projecten binnen deze sector, omdat ik het leuk vind om me met maatschappelijke vragen en problemen bezig te houden. De vertaling van complexe datastukken naar een begrijpbare taal zodat anderen hier waardevolle informatie uit kunnen halen is een van de dingen die ik interessant vind. Door de visualisatie van data met bijvoorbeeld dashboards wordt die vertaling mogelijk en breng ik structuur aan. Momenteel ben ik bezig voor een project binnen een gemeente om belangrijke data te verzamelen, herstructureren en vervolgens een tool te maken die helpt bij het volledig maken van de data. Tegelijkertijd breng ik de processen in kaart en kijk ik vanuit een LEAN-bril naar de knelpunten en verspillingen om de processen te verbeteren.

Ook kijk ik samen met het Insights-team hoe wij ons de komende tijd verder willen ontwikkelen en waar onze focuspunten liggen. Het is erg gaaf om samen dit team naar een hoger niveau te tillen en deze groei mee te maken.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Data speelt een erg belangrijke rol in iedere business. Met name in de publieke sector zijn er veel vlakken waar nog veel verbeterd kan worden omtrent data en de informatievoorziening. Significant Insights biedt deze hulp om complexe data om te zetten naar begrijpbare inzichten en impactvolle analyses. In de toekomst zullen deze hulpmiddelen nog verder ontwikkeld zijn richting AI en machine learning en zal de impact nog groter zijn. Samen met mijn team gaan wij ons verdiepen in de meer geavanceerde datamodellen zodat wij in de toekomst een nog betere helpende hand kunnen zijn voor zowel de publieke als de private sector.

Hoe zorg jij ervoor dat je je blijft verbinden met je collega’s?

Starten in deze tijd is bij ieder bedrijf lastig. Je mist de koffiemomentjes op kantoor, de vrijdagmiddagborrels en de informele momenten samen met collega’s. Toch probeer ik en de Significant Groep er het beste uit te halen. Maar eerlijk gezegd is dat niet te vergelijken hoe het was voor deze pandemie. Ondanks deze gekke situatie heeft Significant Groep mij een warm welkom gegeven en voel me ik hier al thuis. Samen met het hele bedrijf proberen wij de verbinding te behouden door samen met een collega een wandeling te maken, online evenementen te organiseren zoals een wijnproeverij en ook tijd te reserveren om online bij te kletsen. Zelf bel ik af en toe met een collega om bij te praten en bezoek ik een collega thuis om samen een dagje te werken. Kleine dingen die grote impact hebben. En tuurlijk kan ook ik niet wachten totdat we elkaar weer op kantoor spreken!

Welke collega mag de volgende keer in de schijnwerpers?

Ik geef graag het stokje door aan mijn collega Piter Sybesma.

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Loes Rocour