Menu
Rafael-1_Desktop_2000x655
Nieuws

In de schijnwerpers: Raphaël Wilson

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. Onze collega Toufik Agaroud heeft het stokje overgedragen aan collega Raphaël Wilson. Raphaël is sinds mei 2019 in dienst als data analist bij Significant Insights, maar wat is zijn drive en visie?

Wie ben je?

Ik ben Raphaël Wilson, 32 jaar oud, afkomstig uit Zeeland, maar tegenwoordig woonachtig in Houten. In Vlissingen heb ik (Analytical) Chemistry gestudeerd en heb daar leuke materialen zelf mogen bouwen en analyseren. Na mijn opleiding en een korte carrière als Lab Technician, heb ik de stap gemaakt richting IT, in de vorm van een IT Traineeship bij Yacht. Sindsdien heb ik ook nog weinig met chemie te maken, koken is wat nog enigszins in de buurt komt van het synthetiseren van een product, namelijk de maaltijd.

Verder doe ik in mijn vrije tijd soms een wandeling op bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug, probeer ik mijn kennis en kunde te verbreden en te verdiepen door middel van online cursussen en kijk en lees ik redelijk wat series, zowel de standaard TV-shows als Anime en Manga. Daarnaast game ik zo nu en dan nog wel eens, ook online en zo nu en dan met een aantal vrienden.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Op dit moment ben ik bezig met een aantal projecten omtrent het opzetten van een vragenlijst webapplicatie, waar vervolgens een analyse op wordt gedaan middels een Power BI dashboard. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten en onderhouden van onze data-pijplijnen in DataBricks, zodat onze collega Tom daar weer leuke inzichten uit kan halen. Een deel van deze data ontsluiten wij door webscraping, een ander deel is ontsloten uit getransformeerde openbare data. Verder ben ik samen met mijn collega’s van Significant Insights bezig met invulling te geven aan de richting waar wij de komende jaren naar toe willen gaan, maar vooral ook hoe we dat gaan doen.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Bij de toekomst heb ik beelden op zowel korte als lange termijn. Op korte termijn willen wij groeien, niet alleen in het aantal collega’s, maar ook in het aantal producten, projecten en services die wij kunnen aanbieden. Wij bedienen niet alleen onze externe, maar ook onze interne klanten (APE, Public & Synergy). Wij ontsluiten data op een slimme en efficiënte manier, borgen de transformatie van de data in data-pijplijnen en bieden de (verrijkte) data op een makkelijk manier aan.

Op dit moment bedienen wij vooral de publieke sector, maar in de toekomst gaan wij ook vaker samenwerken met de private sector. Niet ieder bedrijf is op het niveau, of hoeft op het niveau van de grote spelers te zijn en kunnen dus onze hulp en inzichten gebruiken om de juiste keuzes te maken en competitief te blijven in hun markt.

Afstemmen met de business wat ze nodig hebben, niet wat wij denken dat zij nodig hebben, daar zit onze kracht. Significant Insights gaat niet alleen kennis vergaren, maar ook delen in de vorm van trainingen, advisering en eventuele informatie producten. Wij zijn er om de vertaling van deze venture kracht bij te zetten, het geven van inzichten.

Welke collega mag de volgende keer in de schijnwerpers?

Loes Rocour is zojuist bij ons gestart, wij zijn benieuwd naar haar verhaal, drive en visie, dus mag Loes in de schijnwerpers gaan staan!

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Raphaël Wilson