Menu
Roel-1_Desktop_2000x655
Nieuws

In de schijnwerpers: Roel van Weert

In deze nieuwe rubriek zetten wij een collega in de schijnwerpers. Het is aan Roel van Weert om het spits af te bijten. Roel is senior consultant bij onze digitaliseringspraktijk Significant Insights.

Wie ben je?

Ik ben Roel van Weert, 34 jaar, senior consultant bij Significant Insights. Ik woon in Nijmegen samen met mijn vrouw Sofie en zoontje van anderhalf Teun. Als bedrijfskundige vind ik control- en sturingsvraagstukken erg interessant. Binnen Significant was ik een aantal jaar verantwoordelijk voor de inkoopintelligence. En de laatste jaren heb ik mij verder verdiept in data (verzamelen, analyseren en presenteren) en sturingsvraagstukken.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Op dit moment ben ik met een aantal onderzoeken en monitoring en dashboard opdrachten bezig in het sociaal domein. Ik help onze klanten met het proces van het verrijken van data en deze te vertalen naar inzicht (van eenduidige definities naar dashboards) en het concretiseren hiervan naar verbeter- en/of stuurmogelijkheden.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Ik merk dat veel van de sturingsvragen goed (en steeds beter) beantwoord kunnen worden aan de hand van data. Er komen ook steeds meer nieuwe technieken waarmee datavraagstukken sneller en eenvoudiger opgelost kunnen worden. Sturing zal voor de meeste organisaties steeds meer gebaseerd worden op real-time inzichten en predictive intelligence. Ik geloof hierbij dat deze informatieproducten de grootste toegevoegde waarde hebben als er wordt gefocust vanuit de business vragen (pull) in plaats van de toenemende beschikbaarheid van data (tech push).

Welke collega mag volgende maand in de schijnwerpers?

Ik draag het stokje graag over aan Bart Geurts.

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Roel van Weert