Menu
Significant-36_Desktop_2000x655
Nieuws

In de schijnwerpers: Tom Boersma

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. Onze collega Bart Geurts heeft het stokje overgedragen aan nieuwe collega Tom Boersma. Tom is junior onderzoeker data analytics bij Significant Insights.

Wie ben je?

Mijn naam is Tom Boersma, 28 jaar oud. In Amsterdam heb ik Business Analytics gestudeerd en tijdens mijn master heb ik mij voornamelijk gericht op computational intelligence. Na negen jaar in Amsterdam gewoond te hebben, woon ik nu samen met mijn vriendin in het centrum van Bussum. Vanaf mijn vijfde jaar heb ik veel getennist, iets wat ik nog steeds graag doe. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag in de keuken te vinden.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Significant Insights heeft van bijna alle lokale overheden de publieke raadsdocumenten gewebscraped, resulterende in een database met ruim 2.3 miljoen tekstdocumenten. In mijn afstudeerstage bij Significant Insights ben ik bezig geweest met het automatisch extraheren van belangrijke thema’s op documentniveau. Inmiddels ben ik fulltime aan de slag bij Significant Insights en ben ik bezig met verdere ontwikkelingen op het gebied van tekst mining en machine learning. Op het moment ben ik bezig met het implementeren van een model dat leert van de directe context van woorden binnen de raadsinformatie met behulp van neurale netwerken.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Het is niet te ontkennen dat data en AI een steeds belangrijkere rol binnen de samenleving beginnen te spelen. Significant Insights heeft zich vol ingezet op de digitalisering en behuisd inmiddels veel data. Het is een grote speeltuin voor mij als data scientist en ik zie hier tal van mogelijkheden om de nieuwste ontwikkelingen binnen Natural Language Processing (NLP) toe te passen. Met behulp van tekst mining en machine learning kunnen we interessante inzichten creëren en valt er veel winst te behalen binnen zowel de publieke als private sector.

Welke collega mag de volgende keer in de schijnwerpers?

Aankomende week start er nog een nieuwe collega, Toufik Agaroud. Ik ben benieuwd wat hem bezig gaat houden en welke toekomstvisie hij heeft.

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Tom Boersma