Menu
Significant-6_Desktop_2000x655
Nieuws

In de schijnwerpers: Toufik Agaroud

In deze rubriek zetten wij steeds een collega in de schijnwerpers. Onze collega Tom Boersma heeft het stokje overgedragen aan onze nieuwe collega Toufik Agaroud. Toufik is sinds eind oktober in dienst als junior front-end developer bij Significant Insights.

Wie ben je?

Mijn naam is Toufik Agaroud, een Rotterdammer van 25 jaar oud en ik ben sinds kort de nieuwste aanwinst bij Significant Insights waar ik mezelf wil ontwikkelen in de hoek van web-developing. Ik heb vijf jaar gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam voor de studie Medische Informatiekunde; een academische studie die de medische zorg combineert met ICT. Na het afronden van mijn studie ben ik mij gaan oriënteren op de arbeidsmarkt, maar toen sloeg het noodlot toe doordat de coronacrisis begon, waardoor ik als starter nergens aan de bak kwam. Gelukkig ben ik in contact gekomen met Significant Insights en zij durfden het wel aan om te werven in deze tijd, iets waar ik dit bedrijf nog altijd heel dankbaar voor ben. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke Real Madrid aanhanger en ben ik dol op fotografie en astronomie.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Wat mij in de eerste weken tot dusverre bezighoudt, is het verkennen en ontdekken van de Significant organisatie. Dit houdt in: veel kennismakingsgesprekken met mijn nieuwe collega’s, meekijken bij verschillende podia/kennissessies en uiteraard proactief vragen stellen over lopende projecten. Sinds kort ben ik ook gestart in een project van BZK over het uitbreiden van hun sturingsinformatie omtrent KPI’s van hun categoriemanagement. Elliott en Piter nemen mij daarin mee, zodat ik eens kan ervaren hoe het is om een dergelijk project van begin tot eind te doorlopen bij Significant. Verder probeert mijn mentor Raphaël mij klaar te stomen voor allerlei aankomende web-developing projecten waar ik erg naar uitkijk. Dit doe ik momenteel met behulp van een web-developers bootcamp op Udemy.

Welke visie heb je voor de toekomst?

Bij Significant Insights staat naast data ook het inzichtelijk visualiseren van data centraal naar onze klanten toe. Ik denk dat Significant Insights en ik elkaar daarin vooral kunnen helpen, door elkaar beiden naar een hoger niveau te tillen in de toekomst. Mijn doel is om uiteindelijk dé expert te worden op het gebied van web-developing binnen Significant Insights, om zo onze salestijgers te ondersteunen met mooie visuele eindproducten.

Welke collega mag de volgende keer in de schijnwerpers?

Iemand die absoluut in de schijnwerpers mag worden gezet is mijn mentor Raphaël Wilson. Ik ken hem nog maar kort, maar hij is tot dusver een fantastische begeleider voor me geweest. Je verdiend het, Raphaël!

Reageren op dit artikel?

Stuur dan je reactie naar:

Toufik Agaroud